Mmm dišeča kava

Ste danes že spili svojo jutranjo kavo?

Pri nas nismo vajeni v kavo dodajati veliko začimb in ostalih dodatkov. To je bolj razširjeno v arabskem svetu, kjer z začimbami ne skoparijo. Verjetno ste vsi že kdaj doživeli, da vam je po pitju kave razbijalo srce in ste postali nemirni. Dodajanje začimb v kavo, te učinke omili. Sama si velikokrat privoščim kavico z dodatkom kokosovega olja, cimeta in medu. Kava je prijetnega vonja in okusa.



Verjetno se zdaj sprašujete, kaj pa kokosovo olje dela v kavi? Znano je, da sta kokosovo olje in kava kar dobra prijatelja. Kokosovo olje v kavi pomaga pri dvigu energije, pospešuje presnovo in pozitivno vpliva na imunski sistem. In ne, kava ni prav nič čudnega ali pa mastnega okusa. Kokosovo olje pa sodi tudi med zdrave maščobe. Ampak pozor- zaradi kokosovega olja v kavi se ne boste zredili. Ravno obratno, kombinacija kokosovega olja, cimeta in medu v kavi, pospešuje izgorevanje maščob.

Zakaj kavi dodajam med?
Kava je z dodatkom medu, ne samo sladka, ampak tudi zdrava. Med telesu pomaga, da energijo za vsakodnevne aktivnosti pridobiva že iz uskladiščenih maščob. Torej lahko z vsakodnevnim dodajanjem medu v kavo, izgubimo kakšen centimeter. Super, kajneda?

Ostal je še dišeči cimet. Cimet moja najljubša začimba in jo dodajam skoraj v vsako hrano ali pijačo.
Cimet je zelo bogat z antioksidanti, deluje protivnetno in znižuje krvni sladkor. Cimet nam daje občutek sitosti, zato lahko pripomore k izgubljanju centimetrov. Tudi cimet spodbuja presnovo in pomaga telesu pretvarjanju sladkorja v energijo.



Recept za super kavo:
- čajna žlička cimeta
- 120 ml medu
- 170 ml kokosovega olja

Vse sestavine zmešajte in shranite v steklenem kozarčku. Ko si skuhate kavo, dodajte eno žličko in uživajte.

Komentarji

Priljubljene objave