Ko otrok zboli...

Mislim, da prav vsako novopečeno mamico skrbi, kaj bo, ko bo njen otroček prvič zbolel. Tudi sama sem se že srečala s tem. Ni bilo pa nič hujšega, samo prehlad in zamašen nos. Prvič kar nisem vedela, kako bi sinu pomagala in po nekaj urnem joku obupala in mu dala Calpol, ki pa je pomagal, da smo zaspali vsaj za eno urico. Nosek smo redno čistili s fiziološko raztopino in sesalcem, vendar ni bilo dovolj, oziroma je pomagalo le nekaj minut, potem pa se je nosek zopet zamašil. Kot pristašica naravnih metod, sem sinu želela pomagati naravno, brez sirupa Calpol. K posteljici sem prikopila difuzor, vanj pa nalila vodo. To se je izkazalo za dobro odločitev, saj je vlažen zrak pripomogel k boljšemu spancu vseh. :) Naslednji dan je le še malo posmrkal, nos pa ni bil več zamašen. Nekaj ur smo imeli še prižgan difuzor, v katerega sem dodala par kapljic eteričnih olj in počutje je bilo precej boljše.

Čez dva meseca pa je sina spet ujel prehlad. Tokrat s konkretnim kašljem. Edina stvar, ki je kašelj pomirila, so bile pražene kamilice. Na domačem olivnem olju sem prepražila domače kamilice in jih dala kar v rokavico za umivanje. Sledilo je 20 minutno cartanje, ki se ga sin ni prav nič branil. Imel pa je tudi zamašen nos, ki smo ga tokrat čistili z Tonimer raztopino. Tonimer baby je izotonična raztopina morske vode in je močnejša oziroma bolj koncentrirana kot fiziološka raztopina.

Izdelala pa sem tudi naravno mazilo, prilagojeno sinovi starosti, ki mu ga redno mažem na predel pljuč. Recept vam zaupam kmalu. :)

Komentarji

Priljubljene objave